hi

Da bi se izvršilo odgušenje kanalizacije neophodno je prvo utvrditi mesto zagušenja.

U stambenim zgradama kanalizacija može biti odvojena na: kišnu kanalizaciju,Fekalnu ili kupatilsku kanalizaciju i kuhinjsku kanalizaciju.

U starim delovima Beograda kao što je Stari grad,Savski venac,Vračar i deo Čukarice sve kanalizacije su spojene u jednu,pa njihovo zagušenje posebno kada su kišne padavine mogu izazvati nekontrolisane posledice,pa je održavanje kanalizacionih cevi u ovim slučajevima neophodno i posebno važno.

U delovima Beograda,u Rakovici,Voždovcu,delu Čukarice,Novom Beogradu i Paliluli sve tri kanalizacije su odvojene i nezavisne.

Najčešća zagušenja kanalizacije u ovim delovima grada se dešavaju na kuhinjskoj kanalizaciji,usled segregata koji nastaje lepljenjem masnoće,kafei deterdženta na zidove kanalizacionih cevi,čime se smanjuje prečnik odvoda i nastaje takozvani čep.

Tada je potrebno odgušenje kuhinjske kanalizacije.

Ako živite na višim spratovima,pre početka odgušenja kanalizacije proverite da li su komšije u stanovima ispod Vas prisutne.Ako nisu ne počinjite sa odgušenjem.Može se desiti da se čep spusti ispod stana Vašeg komšije,pa pri odgušenju Vaše kanalizacije dobijate privid da je kanalizacija odgušena,a ta ista otpadna voda ulazi i plavi stan ispod Vas,čime će se naneti velika materijalna šteta.

Ova vrsta radova se mora izvesti kao Hitna intervencija.

Pre početka odgušenja obavezno obezbedite prisustvo stanara ispod Vas po vertikali i time ste sigurni da će odgušenje kanalizacije biti urađeno kvalitetno i sigurno.